Start|Om oss|Produkter|Sorter|Recept|Nyheter|Länkar|Sommarjobb|Kontakt|

Alla nyheter

2017-07-04

Självplock

Självplocket i Stora Berg, Getinge pågår som vanligt och är öppet 10-18 vardagar och 9-14 helger. Även cafét är öppet 11-17 vardagar och 10-14 lördag och söndag denna vecka. Prova gärna vår Bärbuffé eller varför inte en våffla. Tillfälle för utflykt!

 

Självplocket i Falkenberg är stängt för säsongen!2017-06-25

Självplockningstider!

Nu är självplocken på Stora Berg i Getinge och på Bengtsgård i Falkenberg i full gång. Tillgången är just nu (25/6) god. Passa på och gör en utflykt och om du väljer att åka till Stora Berg, titta då in i Cafét och se om det är något som lockar.

 

öppettiderna är

Mån-Fre 10-18

Lör-Sön 9-14.

 

Glöm inte att ni kan följa Stora Berg Sjävplock på Facebook.

 

Nå oss på vår Självplockstelefon: 072-0529859

 

Varmt välkomna.2017-04-09

Håll koll på ditt självplock

I år slår vi upp portarna för Stora Berg Självplock. Ett, som vi tror modernt sjävplock och utflyktsmål med sina vackra omgivningar. Till att börja med kommer att erbjudas självplock av jordgubbar, och lite längre fram förhoppningsvis ett enkelt cafè med en sommar gårdsbutik. Gilla och följ oss på facebook för att se när vi kör igång och vad som erbjuds. Leta upp Facebookgruppen: Stora Berg Självplock

 

Hittar du inte gruppen, kontakta oss på:

 

info@hallandsbar.se

 

 

Kolla in var vi ligger på adressen:

 

Stora Berg 110

305 75 Getinge

 

Öppettider och priser kommer att finnas på Facebook.

 

//Vi ses i sommar2016-12-05

Vad händer på Stora Berg

Inför 2017 tänker vi oss att flytta självplocket i Getinge upp till vår fastighet på Stora Berg. Tanken är att självplocket skall starta i samband med att jordgubbssäsongen startar. Dvs någon gång i början av juni och hålla på så länge det finns jordgubbar.

 

Vi kommer förhoppningsvis även att kunna tillhandahålla enklare fikamöjligheter. 

 

I framtiden vill vi kunna bygga ut verksamheten till en enklare sommargårdsbutik som erbjuder varor till försäljning som är producerade på gården. Naturligtvis självplock av jordgubbar, men kanske även hallon och kanske ytterligare något bär/frukt.

 

Under 2016 har vi planterat 825 vinstockar av Solaris (vita) och Rondo (blå) det ger oss också möjlighet att iom något år erbjuda provsmakning av vin och när (för det tror vi kommer att hända) gårdsförsäljningen av vin släpps kan vi erbjuda vin till försäljning. 

 

2018 hoppas vi kunna erbjuda en bärbuffé där man tillåts äta så mycket jordgubbar och hallon som man vill, tillsammans med tillbehör.

 

De vackra omgivningarna på Stora Berg hoppas vi kunna använda i vår verksamhet.

 

Hoppas ni blir nyfikna!2016-12-05

Nu gör vi vin!

Under året har vi planterat 825 vinstockar av Solaris(vita) och Rondo(blå) druvor. Vinet har växt väl och under September skördade vi 14 liter druvor som förhoppningsvis skall ge c:a 6 liter vin till nästa sommar. 

 

Det är väldigt spännande och vår förhoppning är att vi under 2017 skall kunna producera ytterligare lite mer vin och vem vet kanske det räcker till provsmakningar under 2018.

 

Livet är spännande2015-07-15

Självplocket i Falkenberg stängt för säsongen

Självplocket i Tröingeberg, Falkenberg har stängt för säsongen. På Knavagård mellan Slöinge och Getinge fortsätter vi veckan ut. Det har varit riktigt roligt med det intresse som visats för våra självplock i år och det gör också att vi skall göra allt för att kunna öppna även nästa år. 

 

Ha nu en fortsatt riktigt trevlig sommar

 

Vi på Hallands Bär2015-06-29

Självplocket har startat

Nu är självplocket i full gång. Vi plockar i Tröingeberg (Bengtsgård), Falkenberg och på Noregård, Getinge. Just nu är tillgången på bär mycket god (29/6). Passa på!
 
Öppettider på båda platserna är:
 
Mån-Fre 0800-1800
Lör-Sön 0800-1400
 
Priset är förnärvarande 40 kr / kg
 
Varmt välkomna!


2014-04-09

Det blir jordgubbar i år också

Som jordgubbsodlare springer man i regel på våren och lyfter på väv för att se framstegen i jordgubbslanden. I stort sett alla tidiga jordgubbsfält är täckta med väv över vintern och fram till blomningen. För lite mer än en vecka sedan kunde man hitta lite spridda sk "vinterblommor", dvs blommor som klarat sig sedan hösten, men sedan någon dag kan man även hitta riktiga blommor. Blommor redan nu borgar för att jag som odlare kan äta jordgubbar kring c:a 15 maj, medan man som konsument kan få tillgång till våra härliga jordgubbar någon gång efter den 20:e maj.

 

Idag kommer våra humlor som skall hjälpa till att pollinera jordgubbsblommorna så att bären blir stora, jämna och välsmakande.

 

Välkomna till ett nytt jordgubbsår!

 

Hallands Bär AB2012-09-07

Glöm inte jordgubbarna

Härligt goda jordgubbar finns fortfarande i våra fält. Glöm inte bort dom nu när ni handlar på hösten. Förläng sommaren och fråga efter de goda jordgubbarna som finns i välsorterade butiker. De sorter som vi odlar nu är höstjordgubbar av sorterna Charlotte och Sweet Eve, en fransk och en engelsk madam med förträfflig smak.

 

Underbart goda Charlotte redo för plockning 20120908 

Charlotte som skall plockas och levereras till butikerna lördag 8/9 2012.

 

Jordgubbarna levereras i butiker i Falkenberg, Halmstad, Varberg, Hylte och Stockholm. Fråga efter dom, ni lär inte ångra er.

 

En härligt begynnande hösthälsning från oss på Hallands Bär.

 

 2012-07-31

Än finns det gott om härliga jordgubbar

Vi fortsätter att leverera jordgubbar ett bra tag till. Än är tillgången tämligen god. De sorter som vi förnävarande plockar mest av är Malwina, Charlotte och Sweet Eve.

 

Malwina är en underbart god sen jordgubbssort, mörk i utseendet med relativt stora knubbiga bär.

 

Charlotte är en fransk jordgubbe med mycket smak, kompakt i fruktköttet med en mörkt röd färg. Även Charlotte har stora knubbga bär.

 

Sweet Eve är en jordgubbe framtagen i Enlgand smaken är söt till syrlig och färgen är kärleksröd. Bären är koniska till utformningen.

 

Vad gäller varighet kommer Malwina att finnas i ytterligare 2 veckor, medan Charlotte och Sweet Eve kommer att finnas till månadsskiftet september/oktober då båda är så kallade höstjordgubbar.

 

Låt er väl smaka

 

 2012-04-04

Rekordtidiga jordgubbsblommor

Redan i slutet av mars, närmare bestämt 28/3 hittar vi de första blommorna i odlingen. Följer man det gamla talesättet - 30 dagar från blomma till bär så borde vi ha jordgubbar framme i slutet av april. Riktigt så tidigt blir det nog inte, men om vi har de första jordgubbarna framme i mitten av maj så låter det väl bra. Med andra ord, nu väntar vi på de allra första jordgubbarna.2011-05-14

Startskottet för 2011 har gått

Den soliga vår som hittills varit har skyndat på våra jordgubbar ordentligt. Idag 13/5 plockades de första 5 kartongerna med jordgubbar på Hallands Bärs jordgubbodling. Samtiliga var av sorten Honeoye. Vi är nu hela 2 veckor tidigare än 2010, vilket nog innebär ganska mycket jordgubbar i början av juni.

 

Jordgubbar plockade 110513

 

Vad smaken beträffar har dom varit väl värda att vänta på. Förträffligt goda, de första leveranserna till butik väntas ägarum nästa vecka. Håll ögonen öppna, snart finns våra härliga jordgubbar inom räckhåll.

 

Alfred med något lurigt i blicken

 

Ett härligt jordgubbsår önskar vi er.

 

Hallands Bär AB2011-05-07

Varmt och kallt

Under de senaste dagarna och nätterna har vi haft stora bakslag i vårens framfart. Det har varit mycket kallt under nätterna och under mycket lång tid. Tack och lov har vi klarat de mesta av midsommarjordgubbarna, men en del av de allra första blommorna har frusit.

 

Vi har nu full blom i många fällt vilket borde betyda att det finns jordgubbar färdiga till i början av juni. Vi får nu hoppas på lite varmare nätter så att vi odlare kan sova lite bättre.2011-04-15

Vår 2011

Även under 2011 kommer vi en vår till mötes, även om det kan tyckas gå oändligt sakta. Vi började vårt arbete i fälten den 15/3 och då tycktes våren ganska nära.

Tunnlar 2011

 Tunnlar på gång 15/3 2011

 

Plantering av EM1119

 Ginek, Vitek, Woijtec planterar för tunnlar

 

Lydia i närbild

 Lydia planterar EM 1119

 

Redan den 18/3 kommer ordentliga bakslag med c:a 10 cm snö.

 

Vinterlandskap i Noregård 2011

 Vinter vy längst upp i Noregård, Stora Berg skymtar i bakgrunden

Innefrån en snötyngd tunnel

 Inne i en snötyngd tunnel. Snön föll i stora mängder natten till 18/3. Endas med försiktighet vågar man vistas här inne.

 

Lukaz knyter tunnelplast

 Lukaz gör dubbla halvslag, för att angöra tunnelrepen.

 

Snön ligger tät mellan tunnlarna

Perspektivbild mellan 2 tunnlar, c:a 10 centimeter snö.

 

Vintern har varit tuff och det har satt sina spår i fälten. Vi letar förnärvarande efter de första "riktiga" blommorna för året. Vinterblommor har vi redan, men det är överlevare sedan förra året.

 

Nytt för i år är sorten Malwina som vi har i riktig produktion för första gången. En lovande sen sort med mörka runda bär och mycket god smak. Vi provar nya sorter som EM 1119, Flair för tidig produktion. Dessutom har vi gått vidare med sorten Rumba (har bytt namn från Zumba) som var lovande under 2010. Vi satsar också vidare på våra höstjordgubbar som vi kommer att erbjuda er ända till början av oktober. Ett riktigt gott och smakrikt nytt jordgubbsår önskar vi er alla.

 

Riktiga jordgubbar smakar gott!

 

Hallands Bär2010-10-21

Sista jordgubben 2010 plockad!

Fredagen 8/10 2010 plockades årets sista jordgubbar. Nu är det bara att vänta på läckerheterna, som kommer åter 2011. Håll ögonen öppna i mitten av maj! Då är det gissningsvis dags igen. Ny spännande sorter väntar på introduktion och kommer att fresta era gommar tillsammans med gamla beprövade sorter. Eller vad sägs om Zumba, Honeoye, Florin, Charlotte, Florence, Sonata, Salsa, Malwina med vänner.2010-08-17

Än finns det jordgubbar

i våra fält och det kommer att finnas fram till oktober. Förnärvarande plockas Florence som planterades i mitten av juli och Charlotte och Florin som är dagsneutrala sorter.

Plantering i Asige

Juniplantering av jordgubbar på Bostället i Asige för skörd i augusti. På bilden Robert, Anna, Lydia, Luczyna, Renata, Kryziek och Woijtec.

 

Våra jordgubbar levereras förnärvarande till butiker i Halmstad, Falkenberg, Varberg och Göteborg. Om du vill veta mer exakt, kontakta oss på info@hallandsbar.se.2010-05-24

Årets första jordgubbe

har idag hittats.

Julia100524

Två olika sorter för att vara exakt, Florin och Honeoye. Jag förmodar att de smakade gott, dom ser väldigt fina ut. Förövrigt väntas jordgubbsäsongen komma igång kring den 10:e juni.2010-04-30

Bsssss- vår gästarbetare har anlänt!

Nu är dom här våra flitiga arbetare! För att de tidigaste bären skall få bättre storlek, form och smak sätts nu humlor ut i fälten.

 

 

Humla i arbete

Nu är dom här, humlorna, och det finns mycket jobb att göra

 

I c:a 6 veckor fungerar ett utsatt samhälle, sedan är cykeln fulländad och nya drottningar lämnar boet åt sitt öde för att bilda nya samhällen.2010-04-12

Första jordgubbsblomman

Idag hittades den första blomman i odlingen.

 

Blomma 100414

Årets första jordgubbsblomma har visat sig!

 

I princip säger man att det tar 30 dagar från blomma till bär, egentligen tar det kanske något längre nu på våren. Om vi säger att det tar 40 dagar och att jordgubbarna kommer med sommaren så borde det alltså vara sommar kring den 22:a maj, det låter väl inte så tokigt.2010-04-07

Nya jordgubbssorter

I år kommer vi att plantera ett antal nya jordgubbssorter. För tidig produktion kommer vi att plantera Darselect och Sonata i tunnlar och för sen produktion kommer vi i maj att plantera Malwina och Galia för plockning i slutet på juli. Allt för att på ett bättre sätt tillfredsställa våra kunders önskemål.2010-04-06

EAN kod på våra kartonger

Nytt för i år är att vi kommer att ha EAN kod på våra kartonger. Detta förenklar både för kunder och butiker. Självscanning blir mycket lättare för dom som använder sig av det.2010-03-30

Sylt från våra bär

Sedan  2008 har vi levererat hallon till fruktindustrin Hafi i Getinge. Sylt på bär från oss finns nu att köpa på Särdals Kvarn i Haverdal, Halmstad.2010-03-30

Hallonglass från Wapnö

Då man äter en hallonglass från Wapnö så kommer bären från våra odlingar.
Tillbaka

© 2010 Hallands Bär AB - Webmaster: Lithus Webbyrå Falkenberg