Om oss|Start|Sorter|Recept|Nyheter|Självplock|Länkar|Sommarjobb|Hitta hit|

Alla nyheter

2021-02-01

Vad händer 2021

Ännu ett självplockningsår närmar sig och vi jobbar vidare för att kunna erbjuda en ännu bättre upplevelse. Vi har bestämt oss för att vara lite hemliga, men just nu byggs det på något nytt. Följ oss på Storabergsjalvplock på Facebook för att få den senaste informationen. 

 

Tillsammans med hemligheten och att vi tänkt steppa upp i vår gårdsbutik hoppas vi på ett riktig roligt 2021. Vi jobbar även vidare med vinet och har precis provsmakat 2020 års rosé. 

 

I slutet av maj hoppas vi att självplocket skall kunna dra igång. 

 

Ni kommer väl.2019-06-19

Här följer du oss lättast 2019

Hej,

I dessa jordgubbstider har vi svårt att uppdatera oss på alla ställen.

Följ oss på Facebook genom att gilla vår sida: Stora Berg Självplock

 

Har du inte tillgång till sociala medier - kontakta oss genom att gå in på sidan: Hitta hit

info@hallandsbar.se

 

 

TREVLIG OCH HÄRLIG SOMMAR!2018-09-11

Vinnare i vårt smaktest

Tusen tack för det stora för det stora intresset för vår lilla smaktest på Falkenbergsmatdagar. Som utlovat har vi dragit en vinnare som tack för hjälpen. Vinnare av priset, en Bärbuffé för familjen på Stora Berg är Beatrice Strauss. Stort tack för hjälpen. Vi tar kontakt med dig per telefon. Har du frågor till oss, kontakta oss på info@hallandsbar.se.2018-09-06

Vi finns på Falkenbergs Matdagar 7-8 september

Kom och träffa oss och njut av ett härligt evenemang i Falkenberg mellan 7-8 september.

Vi finns på plats och säljer bär, sylt, saft och även en bärvåffla!

Hoppas vi ses.

 

LÄS MER OM FALKENBERGS MATDAGAR HÄR>>>2018-07-30

Nu har vi stängt Stora Berg för säsongen

Efter en lång säsong som sträckt sig från 1 juni fram tills nu har det sista självplocksbäret plockats och den sista våfflan gräddats i cafét för i år. Tack alla ni som kom till oss. Nu laddar vi inför nästa år.

 

Har du själv tankar på hur vi kan bli bättre? Skicka oss gärna feedback på detta via mejl till info@hallandsbar.se

 

FORTSATT TREVLIG SOMMAR!

 2018-07-22

Cafét är öppet 28/-29/7, Självplocket stängt

Nu har vi stängt självplocket efter en grymt härlig säsong. Vi hoppas att ni tagit tillfället i akt att fylla frysen eller bara frossat i de godsaker ni plockat och att ni är nöjda.

Vi tackar er alla för att ni har kommit och återkommit (vilket faktiskt många har gjort).

 

Cafét, som vi körde igång lite mer i år, håller öppet även kommande helg 28-29/7 mellan kl. 10-15 då vi även bullar upp med försäljning av hallon, jordgubbar och annat som nu kan skördas på våra odlingar. Passa på att ta en gofika med bärbuffé.

 

Glöm inte att boka in dig för Falkenbergs Matdagar 7-8 september samt Smaka på Halmstad 21-22 september. Vi planerar att finnas med där på något sätt. Håll gärna utkik på vår sida och följ oss gärna på sociala medier på Stora Berg självplock.2018-07-09

Öppet i café och självplock vecka 28 (9-15/7)

Under vecka 28 har vi öppet både självplock och café.

Just nu ståtar de stora och fina hallonen i vårt självplock och du kan även (med lite tålamod) plocka jordgubbar av sorten Faith.

 

Vill du bara ta ett stopp och titta på utsikten och kika in i vårt café så går det jättebra. I cafét kan du frossa i en mättande och härlig bärbuffé med våffla. Vi har även försäljning av egengjord saft och sylt. Och ja... de är naturligtvis gjorda på våra egna bär och innehåller inga konstiga konserveringsmedel.

 

Klicka här för att se våra öppettider och priser >>>2018-07-01

Bland hallon, jordgubbar och vinrankor!

Följ med en av ägarna till Hallands Bär på en ca 3 km lång vandring i det böljande landskapet och få en inblick i hur odlingen sker i den Halländska myllan.
Vad skiljer de olika jordgubbssorterna åt, är jordmånen viktig och hur länge kan vi förvänta oss självplock, och svenska jordgubbar i år? Hallon finns i år för första gången till självplock. Vad är det för plantor och vad har man för erfarenheter av dessa?
Passa på att smaka på bären under vandringen och ställ dina frågor. Du får även ta del av varför man startat upp vinodling.

 

När: Torsdagen den 12/7

Tid: 18.30-ca 20.30

Anmälan: Via Facebooks eventen eller via mejl till: per-olof.nilsson@hallandsbar.se

Kostnad: 150 kr i vilket det ingår kaffe o våffla.
Max 10 personer. (anmälan är bindande)


Klädsel efter väder, bra skor.

Samling vid Cafét uppe på Stora Berg i Getinge.

 

VARMT VÄLKOMMEN!2018-06-30

Vecka 27 mellan 2/7-9/7

Under vecka 27 har vi öppet både självplock* och café.

Just nu ståtar de stora och fina hallonen i vårt självplock och du kan även plocka fina & goda jordgubbar av sorten Faith.

 

Vill du bara ta ett stopp och titta på utsikten och kika in i vårt café så går det jättebra. I cafét kan du frossa i en mättande och härlig bärbuffé med våffla. Vi har även försäljning av egengjord saft och sylt. Och ja... de är naturligtvis gjorda på våra egna bär och innehåller inga konstiga konserveringsmedel.

 

* Då tillgången på bär kan bli begränsad, vill vi reservera oss för att vi kan behöva stänga självplocket för att bären skall hinna mogna och vara fina för dig som plockar.

 

Klicka här för att se våra öppettider och priser >>>2018-06-21

Midsommar o jordgubbar

 

Stora Berg i Getinge kan du plocka dina bär själv.

Vi har fortfarande öppet för plock av de tidiga sorterna Haneoye och Rumba även om dessa bär har börjat bli övermogna kan du hitta fina bär fortfarande.

Priset för dessa är 40 kr/kg

 

Idag torsdag öppnar vi även upp självplock för den lite senare sorten Faith. (stora vackra bär med fin smak)

Priset för dessa är 60 kr/kg

 

Öppettider i midsommar:

Torsdag 21/6 kl. 9-20
Midsommarafton 22/6 kl. 9-13
Midsommardagen 23/6 kl. 10-15
Söndag 24/6 kl. 10-15

 

Missa inte ett besök i vårt mysiga café.

 

Pssss

Nästa vecka öppnar vi för självplock av hallon!2018-06-04

Självplock och Café är öppet i Stora Berg - Välkommen

Välkommen till oss... Kika in på följande länk för att se våra öppettider i självplock och Café.

Öppettider hittar du här >>>

 2018-05-30

Självplock av jordgubbar startar 31 maj

I morgon den 31 maj startar vi självplock på Stora Berg och även i Tröingeberg i Falkenberg. 

Jordgubbssorten heter Honeoye och är en vanlig sort. Det är ett mörkt bär med mycket karaktär i sin smak. Bäret lämpar sig bra både för saft & syltning. Och naturligtvis kanske bäst att äta solmogna som de är eller till efterrätt. 

 

Öppettider tillsvidare:

Vardagar 10-16

Helger 9-14

 

Pris: 

50 kr/kg (det går ca 2 liter jordgubbar på ett kilo)

Betalning gör du lättast via swish eller kontant. 

 

Vi hoppas att ni kan ha överinseende för om vi kanske inte kan svara på alla frågor såhär i början, men vår ambition är att din vistelse i jordgubbslandet skall bli bra både för öga, plockande händer och i slutändan din mage. 

 

VARMT VÄLKOMNA!

 2018-05-27

Säsongen för 2018 års jordgubbar är på gång!

Solen och värmen har bidragit till att våra bär mognar fort.
Förberedelserna är i full gång och vi räknar med att smygstarta både självplock och café ganska snart. Håll utkik här och även på Facebooksida där du kan gilla, följa och dela vad vi gör.

Naturligtvis kan du redan nu köpa våra bär i olika butiker - frossa o njut i de goda röda!

 

Länk till Facebook >>>

 2017-04-09

Håll koll på ditt självplock

I år slår vi upp portarna för Stora Berg Självplock. Ett, som vi tror modernt sjävplock och utflyktsmål med sina vackra omgivningar. Till att börja med kommer att erbjudas självplock av jordgubbar, och lite längre fram förhoppningsvis ett enkelt cafè med en sommar gårdsbutik. Gilla och följ oss på facebook för att se när vi kör igång och vad som erbjuds. Leta upp Facebookgruppen: Stora Berg Självplock

 

Hittar du inte gruppen, kontakta oss på:

 

info@hallandsbar.se

 

 

Kolla in var vi ligger på adressen:

 

Stora Berg 110

305 75 Getinge

 

Öppettider och priser kommer att finnas på Facebook.

 

//Vi ses i sommar2016-12-05

Vad händer på Stora Berg

Inför 2017 tänker vi oss att flytta självplocket i Getinge upp till vår fastighet på Stora Berg. Tanken är att självplocket skall starta i samband med att jordgubbssäsongen startar. Dvs någon gång i början av juni och hålla på så länge det finns jordgubbar.

 

Vi kommer förhoppningsvis även att kunna tillhandahålla enklare fikamöjligheter. 

 

I framtiden vill vi kunna bygga ut verksamheten till en enklare sommargårdsbutik som erbjuder varor till försäljning som är producerade på gården. Naturligtvis självplock av jordgubbar, men kanske även hallon och kanske ytterligare något bär/frukt.

 

Under 2016 har vi planterat 825 vinstockar av Solaris (vita) och Rondo (blå) det ger oss också möjlighet att iom något år erbjuda provsmakning av vin och när (för det tror vi kommer att hända) gårdsförsäljningen av vin släpps kan vi erbjuda vin till försäljning. 

 

2018 hoppas vi kunna erbjuda en bärbuffé där man tillåts äta så mycket jordgubbar och hallon som man vill, tillsammans med tillbehör.

 

De vackra omgivningarna på Stora Berg hoppas vi kunna använda i vår verksamhet.

 

Hoppas ni blir nyfikna!2016-12-05

Nu gör vi vin!

Under året har vi planterat 825 vinstockar av Solaris(vita) och Rondo(blå) druvor. Vinet har växt väl och under September skördade vi 14 liter druvor som förhoppningsvis skall ge c:a 6 liter vin till nästa sommar. 

 

Det är väldigt spännande och vår förhoppning är att vi under 2017 skall kunna producera ytterligare lite mer vin och vem vet kanske det räcker till provsmakningar under 2018.

 

Livet är spännande2015-07-15

Självplocket i Falkenberg stängt för säsongen

Självplocket i Tröingeberg, Falkenberg har stängt för säsongen. På Knavagård mellan Slöinge och Getinge fortsätter vi veckan ut. Det har varit riktigt roligt med det intresse som visats för våra självplock i år och det gör också att vi skall göra allt för att kunna öppna även nästa år. 

 

Ha nu en fortsatt riktigt trevlig sommar

 

Vi på Hallands Bär2015-06-29

Självplocket har startat

Nu är självplocket i full gång. Vi plockar i Tröingeberg (Bengtsgård), Falkenberg och på Noregård, Getinge. Just nu är tillgången på bär mycket god (29/6). Passa på!
 
Öppettider på båda platserna är:
 
Mån-Fre 0800-1800
Lör-Sön 0800-1400
 
Priset är förnärvarande 40 kr / kg
 
Varmt välkomna!


2014-04-09

Det blir jordgubbar i år också

Som jordgubbsodlare springer man i regel på våren och lyfter på väv för att se framstegen i jordgubbslanden. I stort sett alla tidiga jordgubbsfält är täckta med väv över vintern och fram till blomningen. För lite mer än en vecka sedan kunde man hitta lite spridda sk "vinterblommor", dvs blommor som klarat sig sedan hösten, men sedan någon dag kan man även hitta riktiga blommor. Blommor redan nu borgar för att jag som odlare kan äta jordgubbar kring c:a 15 maj, medan man som konsument kan få tillgång till våra härliga jordgubbar någon gång efter den 20:e maj.

 

Idag kommer våra humlor som skall hjälpa till att pollinera jordgubbsblommorna så att bären blir stora, jämna och välsmakande.

 

Välkomna till ett nytt jordgubbsår!

 

Hallands Bär AB2012-09-07

Glöm inte jordgubbarna

Härligt goda jordgubbar finns fortfarande i våra fält. Glöm inte bort dom nu när ni handlar på hösten. Förläng sommaren och fråga efter de goda jordgubbarna som finns i välsorterade butiker. De sorter som vi odlar nu är höstjordgubbar av sorterna Charlotte och Sweet Eve, en fransk och en engelsk madam med förträfflig smak.

 

Underbart goda Charlotte redo för plockning 20120908 

Charlotte som skall plockas och levereras till butikerna lördag 8/9 2012.

 

Jordgubbarna levereras i butiker i Falkenberg, Halmstad, Varberg, Hylte och Stockholm. Fråga efter dom, ni lär inte ångra er.

 

En härligt begynnande hösthälsning från oss på Hallands Bär.

 

 2012-07-31

Än finns det gott om härliga jordgubbar

Vi fortsätter att leverera jordgubbar ett bra tag till. Än är tillgången tämligen god. De sorter som vi förnävarande plockar mest av är Malwina, Charlotte och Sweet Eve.

 

Malwina är en underbart god sen jordgubbssort, mörk i utseendet med relativt stora knubbiga bär.

 

Charlotte är en fransk jordgubbe med mycket smak, kompakt i fruktköttet med en mörkt röd färg. Även Charlotte har stora knubbga bär.

 

Sweet Eve är en jordgubbe framtagen i Enlgand smaken är söt till syrlig och färgen är kärleksröd. Bären är koniska till utformningen.

 

Vad gäller varighet kommer Malwina att finnas i ytterligare 2 veckor, medan Charlotte och Sweet Eve kommer att finnas till månadsskiftet september/oktober då båda är så kallade höstjordgubbar.

 

Låt er väl smaka

 

 2012-04-04

Rekordtidiga jordgubbsblommor

Redan i slutet av mars, närmare bestämt 28/3 hittar vi de första blommorna i odlingen. Följer man det gamla talesättet - 30 dagar från blomma till bär så borde vi ha jordgubbar framme i slutet av april. Riktigt så tidigt blir det nog inte, men om vi har de första jordgubbarna framme i mitten av maj så låter det väl bra. Med andra ord, nu väntar vi på de allra första jordgubbarna.2011-05-14

Startskottet för 2011 har gått

Den soliga vår som hittills varit har skyndat på våra jordgubbar ordentligt. Idag 13/5 plockades de första 5 kartongerna med jordgubbar på Hallands Bärs jordgubbodling. Samtiliga var av sorten Honeoye. Vi är nu hela 2 veckor tidigare än 2010, vilket nog innebär ganska mycket jordgubbar i början av juni.

 

Jordgubbar plockade 110513

 

Vad smaken beträffar har dom varit väl värda att vänta på. Förträffligt goda, de första leveranserna till butik väntas ägarum nästa vecka. Håll ögonen öppna, snart finns våra härliga jordgubbar inom räckhåll.

 

Alfred med något lurigt i blicken

 

Ett härligt jordgubbsår önskar vi er.

 

Hallands Bär AB2011-05-07

Varmt och kallt

Under de senaste dagarna och nätterna har vi haft stora bakslag i vårens framfart. Det har varit mycket kallt under nätterna och under mycket lång tid. Tack och lov har vi klarat de mesta av midsommarjordgubbarna, men en del av de allra första blommorna har frusit.

 

Vi har nu full blom i många fällt vilket borde betyda att det finns jordgubbar färdiga till i början av juni. Vi får nu hoppas på lite varmare nätter så att vi odlare kan sova lite bättre.2011-04-15

Vår 2011

Även under 2011 kommer vi en vår till mötes, även om det kan tyckas gå oändligt sakta. Vi började vårt arbete i fälten den 15/3 och då tycktes våren ganska nära.

Tunnlar 2011

 Tunnlar på gång 15/3 2011

 

Plantering av EM1119

 Ginek, Vitek, Woijtec planterar för tunnlar

 

Lydia i närbild

 Lydia planterar EM 1119

 

Redan den 18/3 kommer ordentliga bakslag med c:a 10 cm snö.

 

Vinterlandskap i Noregård 2011

 Vinter vy längst upp i Noregård, Stora Berg skymtar i bakgrunden

Innefrån en snötyngd tunnel

 Inne i en snötyngd tunnel. Snön föll i stora mängder natten till 18/3. Endas med försiktighet vågar man vistas här inne.

 

Lukaz knyter tunnelplast

 Lukaz gör dubbla halvslag, för att angöra tunnelrepen.

 

Snön ligger tät mellan tunnlarna

Perspektivbild mellan 2 tunnlar, c:a 10 centimeter snö.

 

Vintern har varit tuff och det har satt sina spår i fälten. Vi letar förnärvarande efter de första "riktiga" blommorna för året. Vinterblommor har vi redan, men det är överlevare sedan förra året.

 

Nytt för i år är sorten Malwina som vi har i riktig produktion för första gången. En lovande sen sort med mörka runda bär och mycket god smak. Vi provar nya sorter som EM 1119, Flair för tidig produktion. Dessutom har vi gått vidare med sorten Rumba (har bytt namn från Zumba) som var lovande under 2010. Vi satsar också vidare på våra höstjordgubbar som vi kommer att erbjuda er ända till början av oktober. Ett riktigt gott och smakrikt nytt jordgubbsår önskar vi er alla.

 

Riktiga jordgubbar smakar gott!

 

Hallands Bär2010-10-21

Sista jordgubben 2010 plockad!

Fredagen 8/10 2010 plockades årets sista jordgubbar. Nu är det bara att vänta på läckerheterna, som kommer åter 2011. Håll ögonen öppna i mitten av maj! Då är det gissningsvis dags igen. Ny spännande sorter väntar på introduktion och kommer att fresta era gommar tillsammans med gamla beprövade sorter. Eller vad sägs om Zumba, Honeoye, Florin, Charlotte, Florence, Sonata, Salsa, Malwina med vänner.2010-08-17

Än finns det jordgubbar

i våra fält och det kommer att finnas fram till oktober. Förnärvarande plockas Florence som planterades i mitten av juli och Charlotte och Florin som är dagsneutrala sorter.

Plantering i Asige

Juniplantering av jordgubbar på Bostället i Asige för skörd i augusti. På bilden Robert, Anna, Lydia, Luczyna, Renata, Kryziek och Woijtec.

 

Våra jordgubbar levereras förnärvarande till butiker i Halmstad, Falkenberg, Varberg och Göteborg. Om du vill veta mer exakt, kontakta oss på info@hallandsbar.se.2010-05-24

Årets första jordgubbe

har idag hittats.

Julia100524

Två olika sorter för att vara exakt, Florin och Honeoye. Jag förmodar att de smakade gott, dom ser väldigt fina ut. Förövrigt väntas jordgubbsäsongen komma igång kring den 10:e juni.2010-04-30

Bsssss- vår gästarbetare har anlänt!

Nu är dom här våra flitiga arbetare! För att de tidigaste bären skall få bättre storlek, form och smak sätts nu humlor ut i fälten.

 

 

Humla i arbete

Nu är dom här, humlorna, och det finns mycket jobb att göra

 

I c:a 6 veckor fungerar ett utsatt samhälle, sedan är cykeln fulländad och nya drottningar lämnar boet åt sitt öde för att bilda nya samhällen.2010-04-12

Första jordgubbsblomman

Idag hittades den första blomman i odlingen.

 

Blomma 100414

Årets första jordgubbsblomma har visat sig!

 

I princip säger man att det tar 30 dagar från blomma till bär, egentligen tar det kanske något längre nu på våren. Om vi säger att det tar 40 dagar och att jordgubbarna kommer med sommaren så borde det alltså vara sommar kring den 22:a maj, det låter väl inte så tokigt.2010-04-07

Nya jordgubbssorter

I år kommer vi att plantera ett antal nya jordgubbssorter. För tidig produktion kommer vi att plantera Darselect och Sonata i tunnlar och för sen produktion kommer vi i maj att plantera Malwina och Galia för plockning i slutet på juli. Allt för att på ett bättre sätt tillfredsställa våra kunders önskemål.2010-04-06

EAN kod på våra kartonger

Nytt för i år är att vi kommer att ha EAN kod på våra kartonger. Detta förenklar både för kunder och butiker. Självscanning blir mycket lättare för dom som använder sig av det.2010-03-30

Sylt från våra bär

Sedan  2008 har vi levererat hallon till fruktindustrin Hafi i Getinge. Sylt på bär från oss finns nu att köpa på Särdals Kvarn i Haverdal, Halmstad.2010-03-30

Hallonglass från Wapnö

Då man äter en hallonglass från Wapnö så kommer bären från våra odlingar.
Tillbaka

© 2018 Hallands Bär AB - Webmaster: Sajtbolaget Falkenberg