Om oss|Start|Sorter|Recept|Nyheter|Självplock|Länkar|Sommarjobb|Hitta hit|

Gammaldags hallonkräm

En underbar gammaldags hallonkräm som passar utmärkt att göra på höstens härliga hallon.

 

Ingredienser till c:a 4 portioner

 

redning:

1 msk potatismjöl

2 msk vatten

 

Kräm:

2,5 dl vatten

60 g socker

1 msk citronsaft

300 g hallon från Hallands Bär

 

Gör en redning av potatismjöl och vatten med hjälp av en visp. Tillsätt socker, citronsaft, vatten och hälften av bären till redningen.

 

Koka upp krämen i kastrullen under omrörning.

 

Ställ krämen i ett kallt vattenbad och kyl ner till 35-40 grader. Vänd ner resterade bär försiktigt med en slev.

 

Häll upp i en vacker skål och kyl krämen några timmar.

 

Servera med färsk mjölk eller vispad grädde till.


Tillbaka | Skriv ut recept

© 2010 Hallands Bär AB - Webmaster: Lithus Webbyrå Falkenberg