Pizzeria och focaccia på romerskt vis
Vi har tagit Italien till Stora Berg, eller möjligtvis tvärtom. Njut av samma pizzatradition som du möter i Rom, en pizza som du kan äta vid Fontana di trevi eller vid spanska trappan och för all del i stora delar av Italien.
Vad är det då som utmärker denna pizza? Pizzan jäser under c:a 72 timmar. Tack vare den långsamma mognaden får man en härligt smakrik och lättsmält pizza. Även tillgängligheten av näringsämnen ökar.
Vår meny
På vintern kommer menyn att uppdateras varje onsdag.
FÖRRÄTT
TAGLIERE ALL’ITALIANA* (Ett urval av italienska charkuterier som serveras med vår focaccia) 130:-
PIZZOR
En portion pizza kan bestå av 2 olika smaker. 130:-
AL PESTO (Tomatsås, färsk tomat, burrata och färsk basilika pesto) Vegetarisk
FUNGHI ALL’AGLIO (Champinjoner, persiljesås och vitlök) Vegansk
CRUDO E BURRATA (Tomatsås, toskansk lufttorkad skinka, ruccola och burrata)
VESUVIO (Tomatsås, kokt skinka, mozzarella och cheddar)
FUNGHI E PANCETTA (Champinjoner, pancetta, färsk ostsås och gräslök)
CARBONARA (Guanciale ”romersk bacon”, pecorinoost, äggula, parmesan och svartpeppar)
DIAVOLA (Tomatsås, italiensk chilisalami och mozzarella )
PATATE AL TARTUFO (Strimlad potatis, brie, svart tryffelsås, parmesan och tryffelsolja) Vegetarisk
DESSERT
PIZZA DESSERT (Focaccia med nutella, bär från Stora Berg och ricotta mousse) 65:-
*Toskansk lufttorkad skinka, pancetta, leversalami, tryffelsalami, chilisalami, parmesan, crostino med tryffel ricotta, oliver och focaccia.