Pizzeria och focaccia på romerskt vis
Vi har tagit Italien till Stora Berg, eller möjligtvis tvärtom. Njut av samma pizzatradition som du möter i Rom, en pizza som du kan äta vid Fontana di trevi eller vid spanska trappan och för all del i stora delar av Italien.
Vad är det då som utmärker denna pizza? Pizzan jäser under c:a 72 timmar. Tack vare den långsamma mognaden får man en härligt smakrik och lättsmält pizza. Även tillgängligheten av näringsämnen ökar.
Vår Pizzameny
MARGHERITA: (Tomatsås, mozzarella och basilika)
FUNGHI ALL’ AGLIO: (Vitlöksmarinerade champinjoner, persiljepesto och svartpeppar)
VESUVIO AFFUMICATO: (Tomatsås, kokt skinka, rökt scamorzaost och extra jungfruolivolja)
CROSTINO AI FUNGHI: (Champinjoner, lufttorkad skinka, mozzarella, vitlökolja och svartpeppar)
DIAVOLA SPECIAL: (Tomatsås, chilisalami, mozzarella och paprikasås)
PATATE E TARTUFO (Potatis, svart tryffelsås, parmesan och tryffelsolja)
ASPARAGI E CACIO: (Sparris, cheddar, parmesanostsås, vitlöksolja och svartpeppar)
CARBONARA: (Guanciale ”lufttorkad griskind”, pecorinoost, äggula och svartpeppar)
GLUTENFRI PIZZA: Ingredienser deg: Vetestärkelse (max 20 ppm gluten), psylliumfröskal , potatisfiber, ris mjöl, bovete mjöl, förtjockningsmedel (guarkärnmjöl), junfruolivolja, honung, salt och jäst.