Om oss

SE ALLA VÅRA ÖPPETTIDER HÄR

Om oss!

Idag drivs Hallands Bär AB av oss, Lars-Erik Nilsson och Per-Olof Nilsson. Vi är båda söner till Olof Nilsson som var den som startade jordgubbsodlingen för närmare 80 år sedan.

Våra odlingar är belägna i gränslandet mellan Halmstad och Falkenberg, närmare bestämt i Getinge (Halmstad) och Slöinge (Falkenberg). Det vi plockat på morgonen levereras samma dag till butikerna. Vi kör dagliga turer till Halmstad, Falkenberg, Varberg, Borås, Skene, Kungsbacka och Göteborg. Även till Hylte levereras dagligen jordgubbar, men då med annan transportör.

Odlingen har anor så långt tillbaka som till början av 1950-talet, då vår far planterade de första jordgubbsplantorna av sorten Ydun. Företaget kom så småningom att kallas Noregårds jordgubbsodling och var en av de första självplockningsodlingarna i Sverige. Självplocket har sedan dess fått allt mindre betydelse i och med att konsumtionsmönstren ändrats. Idag går den största delen till direktkonsumtion. År 1991 ombildades bolaget som aktiebolag och år 2001 startades det aktiebolag som finns idag, Hallands Bär AB.

CAFÉ

PIZZERIA

GÅRDSBUTIK

VINODLING