Om oss|Start|Sorter|Recept|Nyheter|Självplock|Länkar|Sommarjobb|Hitta hit|

Jordgubbsaft med kanel

Ingredienser

2 liter jordgubbar från Hallands Bär
1 st     citron
3 dl     vatten
2 st     kanelstänger
6 dl     strösocker


Gör så här

1. Rensa och skölj jordgubbarna. Skölj citronen och skala den med en potatisskalare. Pressa ur saften.
2. Koka upp vatten, citronskal och kanel. Lägg i jordgubbarna.
3. Koka upp och koka på svag värme under lock i 10 min. Kläm bären mot grytans kant så att saften pressas ur.
4. Sila bärmassan genom silduk. Låt den självrinna 30 minuter
5. Skölj ur grytan. Häll tillbaka saften i grytan. Tillsätt socker och citronsaft.
6. Låt saften koka upp och rör så att sockret löser sig. Skumma.
7. Häll upp saften på väl rengjorda, varma glasflaskor. Fyll ända upp och sätt på lock eller kork.
8. Låt saften kallna och förvara svalt


Tillbaka | Skriv ut recept

© 2010 Hallands Bär AB - Webmaster: Lithus Webbyrå Falkenberg